De laatste jaren zijn apps als Uber steeds populairder geworden. Via Uber boekt u een rit als passagier in een auto op het moment dat u deze rit nodig heeft. Een rit met Uber kan ook goedkoper zijn dan een taxirit. Dit klinkt hartstikke handig, maar welke vorm van vervoer is nu het beste voor u als reiziger.

Zekerheid over de prijs

Op het moment dat je een rit reserveert bij Uw Taxi Utrecht, weet u wat uw tarief is. U spreekt van tevoren een prijs af. Als u op het laatste moment een taxi bestelt, dan kunt u uitgaan van de vaste prijs op de meter. Bij Uber weet u pas kort van tevoren hoeveel reis gaat kosten. Dit komt omdat Uber een dynamisch prijsmodel heeft. Is het regenachtig weer of is er een grote storing in het openbaar vervoer? Dan kan de prijs van een rit best drie keer zo hoog zijn als anders.

Comfortabel

Bij een taxibedrijf weet u zeker dat u in een moderne, comfortabele auto rijdt. Uw Taxi Utrecht heeft een moderne vloot met comfortabele auto’s. Bij een Uber is het vaak maar de vraag wat voor auto u krijgt. Hoewel Uber eisen stelt aan de auto’s die de chauffeurs gebruiken, wisselt de kwaliteit van de wagens flink.

Taxistandplaatsen en busbanen

Taxi’s mogen bij de taxistandplaatsen staan. U weet dus altijd waar u een taxi kunt vinden, ook op drukke plekken als Utrecht Centraal. Omdat een taxi officiële standplaats heeft, kunt u uw bagage rustig inladen en hoeft u niet snel uw tas of koffer achterin de auto te gooien terwijl uw Uber met de alarmlichten aan op de stoep staat.

Een bijkomend voordeel is dat een taxi in Utrecht (en veel andere steden) over de busbaan mag. Op deze manier bent u sneller op de plek van bestemming.

Deskundige en vriendelijke chauffeurs

Uberchauffeurs krijgen een deel van de omzet die zij draaien. Dit betekent dat Uber chauffeurs vaak lange dagen maken en onveilig rijden. Des te meer ritten zij rijden, des te hoger hun inkomen. Onze taxichauffeurs krijgen altijd een goed salaris, ongeacht hoeveel ritten zij rijden. Zij hebben dus de tijd om u goed te helpen.

Taxichauffeurs rijden altijd in dezelfde plaats. Dit betekent niet alleen dat zij beter de weg weten, zij kunnen u ook van alles over de stad vertellen. Handig als u zelf niet zo bekend bent in Utrecht. Bij een Uberchauffeur is het altijd maar de vraag waar die vandaan komt. Mocht u onverhoopt iets achterlaten in een van onze taxi’s, dan kunt u deze voorwerpen makkelijk terugvinden en terugkrijgen.

Kies voor kwaliteit en zekerheid

Met een taxi weet je zeker welke dienstverlening je krijgt voor welke prijs. Bij een rit met de Uber is het maar afwachten hoeveel u betaalt en wat voor service u krijgt. Door van tevoren een taxi te bespreken, weet u zeker dat er vervoer beschikbaar is tegen een goed tarief.

Als u kiest voor een taxibedrijf weet u zeker dat u door een vriendelijke en deskundige chauffeur in een comfortabele auto van A naar B wordt gebracht. Kies daarom voor vervoer via een erkend taxibedrijf, zoals Uw Taxi Utrecht.